Tozsuz dumansız risksiz yıkım mümkündür.

Japon bir firmanın geliştirdiği teknikle bir gökdelen sessiz,sedasız,gürültüsüz,tozsuz içten içe yıkılıyor.

Genellikle binaların yükselmesine şahit olunurken Tokyo’daki 65 yıllık bu gökdelenin boyu günden güne kısalıyor.
Sebebiyse bir Japon firmasının uygulamaya koyduğu yeni çevreci ve ekonomik yıkım tekniği.
Yüksek katlı binalar genellikle patlayıcılarla birkaç saniye içinde etrafı toza boğarak yerle bir edilirken 140 metrelik bu bina içerden kat kat kesiliyor.
Dışarıdan bakıldığında dikkatsiz gözlerin fark edemediği yıkım binanın içinde harıl harıl sürüyor. Kattaki malzemeler söküldükten sonra yerleştirilen geçici taşıyıcı kolonlar da kaldırılıyor.
40 katlı binayı üç ay içinde 10 kat kısaltan bu yeni yöntem sayesinde binadan sökülen pek çok malzeme geri dönüşümde kullanılıyor.
İş makinalarının içerde çalışmasından dolayı gürültü ve çevre kirliliği en aza indirilen binada, yıkımın Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.
Japon şirketi yetkilileri yöntemin ekonomikliği ve çevreciliğiyle büyük ve yüksek binaların bulunduğu kentlerde yaygınlaşacağını ve kentsel dönüşüme yeni bir ivme katacağını belirtiyor.

PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. Tozsuz dumansız risksiz yıkım mümkündür. PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş.,Japon, bir, firmanın, geliştirdiği, teknikle, bir, gökdelen, sessiz,sedasız,gürültüsüz,tozsuz, içten, içe, yıkılıyor, PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. Japon bir firmanın geliştirdiği teknikle bir gökdelen sessiz,sedasız,gürültüsüz,tozsuz içten içe yıkılıyor.