Passage Oriental

İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında Beyoğlu Tünel İstiklal Caddesine cepheli olup, 1840 yılında inşa edilmiştir. Passage Oriental İstiklal Caddesi ile Asmalı Mescit Sokağını birbirine bağlamaktadır. Bu pasaj önce Lebon daha sonra Markiz Pastahanesi ile ünlendi. Bu iki pastane de dönemlerinin en iyisi idi. Gerek dekorasyon ve gerekse hizmette üstlerine yoktu.

Salonun içinde bulunan Art Nuveau çini panoları eşsizdir. Bugün maalesef geleneksel kullanım dışındadır. Bu pasaj içinde dönemin ünlü kitapçısı Koehler Kardeşler, Mandus Matbaası, Kuaför Kristich, Terzi Mulieri, İplikçi Kalagas gibi o dönemin ünlü mağazaları bulunmaktaydı.1866 yılında Mandus Matbaası kısmı yıkılmış ve yeni kagir dükkanlar yapılmıştır. Pasajın büyük kısmı yok olmuştur. Bugün Markiz Pasajı eski pasajın artan bir kısmıdır.

KAYNAK:İstanbul.net

PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. Passage Oriental PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş.,İstanbul, Boğazının, Rumeli, yakasında, Beyoğlu, Tünel, İstiklal, Caddesine, cepheli, olup, 1840, yılında, inşa, edilmiştir,Passage, Oriental, İstiklal, Caddesi, ile, Asmalı, Mescit, Sokağını, birbirine, bağlamaktadır,Bu, pasaj, önce, Lebon, daha, sonra, Markiz, Pastahanesi, ile, ünlendi,Bu, iki, pastane PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında Beyoğlu Tünel İstiklal Caddesine cepheli olup, 1840 yılında inşa edilmiştir. Passage Oriental İstiklal Caddesi ile Asmalı Mescit Sokağını birbirine bağlamaktadır. Bu pasaj önce Lebon daha sonra Markiz Pastahanesi ile ünlendi. Bu iki pastane