“Konut fiyat endeksi en dipte”

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şu anda en dip seviyede bulunan konut fiyatlarda satışların yükselmesini beklediğini belirtti.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şu anda en dip seviyede bulunan konut fiyatlarda satışların yükselmesini beklediğini belirtti.

 

Kurum, satışlardaki ve fiyatlardaki dalgalanmanın normal olduğunu söyledi.

 

Dalgalanmaların normal olduğunu anlatan Kurum, aslında bunun piyasa açısından daha sağlıklı bir fiyat yapısının tesis edildiğinin göstergesi olduğunu aktardı.

 

“Büyük illerde büyük fırsatlar var”

 

Kurum, konut yatırımı için 3 büyük şehirde ciddi potansiyel olduğunu dile getirerek, “İzmir’de bir süredir yaşanan durumun bunun bir  örneğidir. İzmir’de konut fiyat artış oranı yüzde 20.79’a ulaştı. Yatırımcılar proje yapacağım diye İzmir’e koştu. Bu artış gayet iyi. Burada algı da şu, faiz mevcutta kaç? Yüzde 15. İzmir’de fiyat artışı kaç? Yüzde 21. O zaman hem üretici kısa sürede satabileceğini hem de yatırımcı kar edeceğini umduğundan İzmir’e yatırım yapılır diye düşünüyor.” dedi.

 

“Faizler yüzde 3’e düşmeli”

 

İstanbul’da da yaşanan düzeltmenin sonuna gelindiği belirten Murat Kurum, artan inşaat maliyetlerinin de fiyatların daha fazla gerilemeyeceğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Kurum, alt gelir grubunun konut alabilmesi için faizlerinin yüzde 3’e düşmesi gerektiği vurgulayarak, “Lüks konutta üretim belli yerlerde arz fazlası oluşturdu. Lüks konutta stok belli bölgeler için şişti. ‘yapı inşa ruhsatlarına kota getirilsin’ dememin sebebi de budur. Konut ihtiyacı var ama arz ve talep arasında da bazı bölgelerde büyük fark var. Sonuçta imar hakkı yasal bir haktır. Türkiye ölçeğinde kentsel dönüşüm için ayrı bir master plan yapmamız lazım.” şeklinde konuştu. Emlak Dream 3 Mart 2018

PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. “Konut fiyat endeksi en dipte” PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş.,Emlak, Konut, GYO, Genel, Müdürü, Murat, Kurum, şu, anda, en, dip, seviyede, bulunan, konut, fiyatlarda, satışların, yükselmesini, beklediğini, belirtti,Emlak, Konut, GYO, Genel, Müdürü, Murat, Kurum, şu, anda, en, dip, seviyede, bulunan, konut, fiyatlarda, satışların, yükselmesini, beklediğini, bel PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şu anda en dip seviyede bulunan konut fiyatlarda satışların yükselmesini beklediğini belirtti. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum şu anda en dip seviyede bulunan konut fiyatlarda satışların yükselmesini beklediğini bel