GAYRİMENKULDE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

İSTANBUL, uluslararası gayrimenkul yatırımcılarının gözünde yükselişini sürdürüyor. Urban Land Institue (ULI) ile PwC’nin işbirliğiyle hazırlanan ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu’na göre İstanbul, Avrupa’da gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgi gösterdiği en iyi 20 şehir arasında bulunuyor.

550 uluslararası yatırımcı ve fon yöneticisinin katılımıyla hazırlanan raporun, ‘Mevcut Emlak Yatırımları Bakımından En İyi 20 Avrupa Şehri’ sıralamasında ilk sırada geçen yıl olduğu gibi Berlin bulunuyor. Berlin’i Hamburg, Dublin, Madrid ve Kopenhag takip ediyor. İstanbul, bu sıralamada 14’üncü sırada bulunuyor. İstanbul, ‘gelişme potansiyeline sahip’ şehirler arasında ise daha ön sıralarda bulunuyor. Önceki yıl bu alanda 9’uncu sırada yer alan İstanbul 7’nci sıraya yükselirken, bu listenin başında yine Berlin bulunuyor. Berlin’i Münih, Hamburg, Stockholm ve Kopenhag izliyor.R aporun daha önceki yıllardaki sonuçları incelendiğinde İstanbul, her iki sıralamada da ilk 5’te bulunuyordu. Küresel krizle birlikte raporda gerileme yaşamaya başlayan İstanbul, yeniden yükseliş trendine girdi. PwC Türkiye Yönetici Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, bu durumu şöyle değerlendirdi: “ İstanbul, 2008’deki küresel kriz sonrasında gerilemeye başladı. Uluslararası yatırımcılar kendilerini güvende hissettikleri yerde olmak istiyorlar. O zaman da gelişmiş pazarlara gidiyorlar, gelişmekte olan pazarlara değil.”Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, Türkiye’de gayrimenkul üreticilerinin sattıktan sonra yapmaya alıştığını belirterek, bu alanda ürünlerin hastane, yurt gibi enstrümanlarla çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, raporda yalnızca İstanbul’un yer aldığını hatırlatarak, “Bütün şehirlerde kalkınma var. Anadolu’ya yayılma politikasının devam etmesini sağlamak lazım. 2-3 şehirle temsil edilmemiz daha güzel olur bu ve benzeri raporlarda. İstanbul’un yanında İzmir ve Ankara da olabilirdi. Denizli, Gaziantep, Kayseri, Konya gibi yerlerdeki atılım çok iyi. Türkiye’yi biraz büyük resimde görmek lazım” dedi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik de “Türkiye, gayrimenkulde biraz kendi kafasına göre takılıyor” dedi. Çelik, Türkiye’deki yabancı gayrimenkul yatırımcısının biraz sığ olduğunu kaydetti.

 

PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. GAYRİMENKULDE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş.,İSTANBUL, uluslararası, gayrimenkul, yatırımcılarının, gözünde, yükselişini, sürdürüyor,Urban, Land, Institue, (ULI), ile, PwCnin, işbirliğiyle, hazırlanan, ‘Gayrimenkulde, Gelişen, Trendler, Avrupa, 2016, Raporuna, göre, İstanbul, Avrupada, gayrimenkul, yatırımcılarının, en, çok, ilgi, PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. İSTANBUL, uluslararası gayrimenkul yatırımcılarının gözünde yükselişini sürdürüyor. Urban Land Institue (ULI) ile PwC’nin işbirliğiyle hazırlanan ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu’na göre İstanbul, Avrupa’da gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgi