Partners Gayrimenkul Yönetici Ortağı Akın Uzunoğlu: “İstiklal Caddesinin Ticari Hayatına Dokunuyoruz”

Türkiye ve İstanbul’un marka caddesi ve turizmde dışa açılan yüzü olan İstiklal Caddesi’nde hizmet veren Partners Gayrimenkul’ü ziyaret ettik. Caddedeki ticari hayata ve sosyal yaşama dair bilgi aldık.

http://istiklalcaddesi.istanbul/partners-gayrimenkul-yonetici-ortagi-akin-uzunoglu-istiklal-caddesinin-ticari-hayatina-dokunuyoruz/

 

Türkiye ve İstanbul’un marka caddesi ve turizmde dışa açılan yüzü olan İstiklal Caddesi’nde hizmet veren Partners Gayrimenkul’ü ziyaret ettik. Caddedeki ticari hayata ve sosyal yaşama dair bilgi aldık.

2015 yılından bu yana İstiklal Caddesindeki tarihi “Panayia Apartmanı”nda hizmet veren Partners Gayrimenkul Kurucu Ortağı Akın Uzunoğlu, Beyoğlu ve İstiklaldeki gayrimenkul durumu, cadde ticari ve sosyal hayatına dair bilgi verdi.

İstiklal Caddesindeki Binaların Büyük Çoğunluğu İkinci Grup Tarihi Eser

İstiklal Caddesini boydan boya yürüdüğünüzde tarihte geriye gitmiş gibi oluyorsunuz. O güzel tarihi yapıların şimdiki mevzuatlara göre durumunu sorduğumuz Akın Uzunoğlu: “İstiklal Caddesindeki binaların çoğunluğu ikinci grup tarihi eser konumunda bulunuyor. Bu binalar tapu kayıtlarında çoğunlukla müstakil tek bir tapu belgesine sahip, kâgir apartman/bina şeklinde görünmektedir.

Cadde Mağazacılığına Dönüş

Pandemi gibi olağan üstü bir dönemden geçen tüm dünya ve de Türkiye’de, pek çok ticaret kolu avantaj sağladığı gibi pek çoğu da sıkıntılı bir dönemden geçti ve geçiyor. Pandemi döneminde İstiklal Caddesindeki mağaza taleplerini sorduğumuz Uzunoğlu: “ Pandemi ilk şokunda yer yer mağazalarda boşluk oldu. Ama bu çıkışlar alışveriş merkezlerinde de daha fazla yaşandı. Markalar cadde mağazacılığının önemini kavradı ve caddelere doğru yönelmeye başladı. İstiklal Caddesinde bu talepten fazlasıyla payını aldı. Cadde üzerinde bir markanın birden fazla mağazası olduğunu görebiliyoruz. Caddeye yeni giriş yapmak isteyen markaların talepleri de sırada bekliyor. İstiklal Caddesi, cadde mağazalar, katlı mağazalar ve mağaza üzeri ticari alanlardan oluşuyor. Mağazalar m2 kullanımına göre marka çeşitliliğini içeriyor. Cadde üzerinde birkaç tane de katlı mağaza bulunuyor” bilgisini paylaştı.

Beyoğlu’nun Dokunulması Gereken Tarafı Konaklama!

Beyoğlu ilçesi, Taksim ve İstiklal Caddesi turizm konaklama faaliyetlerinin de merkez bir noktasını oluşturuyor. Taksim merkez, Talimhane girişi istikametindeki oteller bölgesi, bölgenin konaklamada görünen yüzünü oluşturuyor. Turizmdeki gayrimenkul hareketliliğini sorduğumuz Partners Gayrimenkul Yönetici Ortağı Akın Uzunoğlu: “ Beyoğlu’nun dokunulması gereken ve yumuşak karnı bu konaklama durumu. Pandemi öncesinde büyük bir ivme yakalayan konaklama talebi ile her bir m2 alan değerlendirilmeye başlandı. Bölgedeki sorunlu konaklama faaliyetinden bahsederken, yıldızlı otellerden bahsetmiyorum; pansiyon, suit, residence gibi konaklama türleri, cadde üstünde ve İstiklal paralellerindeki sokaklarda çok ciddi sorun oluşturmaya başladı. Bunlarla ilgili denetleme olmaması ve kalite özensizliği bölgeyi olumsuz etkilemektedir.  Ara sokaklarda konut kullanım, bu kontrolsüz konaklama faaliyetlerinden dolayı neredeyse kalmadı” bilgisini paylaştı.

“Kaliteli Eğlence Mekânı Talepleriyle Karşılaşıyoruz”

Taksim ve İstiklal Caddesi gece hayatının da merkezi konumunda bulunan bir yer. Caddenin bir arka paralelindeki Nevizade ve Asmalı Mescit bölgeleri, Beyoğlu’nun eğlencede öne çıkan lokasyonlarını oluşturuyor. İstiklal ve Beyoğlu’ndaki eğlence mekânları ve bunun gayrimenkule yansımasını sorduğumuz Uzunoğlu: “Sokaklara masa sandalye konulması yasağı getirilen dönemden pandemi yasaklarıyla kaybedilen eğlence mekânı popülasyonu yavaş yavaş kendisini toparlıyor. Bizde şimdi ara sokaklarda ve caddedeki boş mekânlarda kaliteli eğlence mekânı talepleriyle karşılaşmaya başladık. Bu bizim için de çok ümit verici. Çünkü birçok mekânı kalitesiz eğlence mekânlarına terk etmiş durumdaydık. Şimdi onlarda bir dönüşüm başladı. Bu dönüşümün iki ile üç yılda tamamlanacağını düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Narmanlı Han İle Caddenin Sosyal Hayatına Dokunduk

Caddenin Şişhane tarafında, âtıl bir şekilde dururken tekrar cadde ticari ve sosyal hayatına kazandırılan Narmanlı Han’ın kiralama süreçlerini yürüttüğünü öğrendiğimiz Partners Gayrimenkul Yönetici Ortağı Akın Uzunoğlu’na bu süreci sorduk. Uzunoğlu: “ Narmanlı Han, cadde sosyal hayatına kazandırıldığından bu yana, Şişhane lokasyonuna artı değer kattı. Tarihi vasfı ile bir ikon bir yapı olan Narmanlı Han’ın satış sürecinden sonra başlayan restorasyon süreci ve bu süreçte yürüttüğümüz marka görüşmelerinde, İstiklal Caddesi ve Şişhane için en uygun markaları Narmanlı Han ticari birimlerine kazandırdık. Bu süreçte gelen talepler ve yaptığımız görüşmeler zorlu geçmiş olsa da, caddeye kazandırmış olduğumuz bu değerden mutluyuz” yorumunda bulundu.http://istiklalcaddesi.istanbul/partners-gayrimenkul-yonetici-ortagi-akin-uzunoglu-istiklal-caddesinin-ticari-hayatina-dokunuyoruz/

http://istiklalcaddesi.istanbul/partners-gayrimenkul-yonetici-ortagi-akin-uzunoglu-istiklal-caddesinin-ticari-hayatina-dokunuyoruz/

 

PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. Partners Gayrimenkul Yönetici Ortağı Akın Uzunoğlu: “İstiklal Caddesinin Ticari Hayatına Dokunuyoruz” PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş.,Türkiye, ve, İstanbulun, marka, caddesi, ve, turizmde, dışa, açılan, yüzü, olan, İstiklal, Caddesinde, hizmet, veren, Partners, Gayrimenkulü, ziyaret, ettik,Caddedeki, ticari, hayata, ve, sosyal, yaşama, dair, bilgi, aldık,http//istiklalcaddesiistanbul/partnersgayrimenkulyoneticiortagiakinuzunogl PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. Türkiye ve İstanbul’un marka caddesi ve turizmde dışa açılan yüzü olan İstiklal Caddesi’nde hizmet veren Partners Gayrimenkul’ü ziyaret ettik. Caddedeki ticari hayata ve sosyal yaşama dair bilgi aldık. http://istiklalcaddesiistanbul/partners-gayrimenkul-yonetici-ortagi-akin-uzunogl