İstiklal Caddesi’ndeki Yapıların Büyük Çoğunluğu İkinci GrupTarihi Eser

İstanbul Beyoğlu ilçesi, İstiklal Caddesi’ndeki merkezlerinde, Keskin Medya Haber Grubu olarak ziyaret ettiğimiz Partners Gayrimenkul Kurucu Ortağı Akın Uzunoğlu’ndan bölgenin yapı durumu, mimarisi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldık.

http://mimariblog.com/istiklal-caddesindeki-yapilarin-buyuk-cogunlugu-ikinci-sinif-tarihi-eser/

 

Panayia Apartmanı’nda Gayrimenkul Hizmeti

İstiklal Caddesi’nin tarihi yapılardan biri olan “Panayia Apartmanı’nda bulunan Partners Gayrimenkul kurucuları Akın Uzunoğlu ve Burak Göçmen, sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübelerini birleştirerek 2015 yılından bu yana Panayia Apartmanında hizmet vermeye başlamışlar.

Binanın 200 yıla yakın bir süredir kullanımda olduğunu belirten Akın Uzunoğlu, binanın Rum Ortodoks Kilise ve Mektepleri Vakfına  ait olduğunu, kilise görevlilerinin ikameti amacıyla ilk olarak yapılmış olduğu bilgisini paylaştı. Dış cephesi ile de büyüleyici olan binanın yüksek tavanlı katları da oldukça ferah bir kullanım sunuyor.

Beyoğlu’nda Kentsel Dönüşüm

İstanbul’daki eski ve sağlıksız yapı stoğunun dönüştürülmesi için başlatılan Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında güncel durumu sorduğumuz Akın Uzunoğlu: “ ilçede Örnektepe ve 70 bin nüfuslu Okmeydanı projeleriyle ciddi bir kentsel dönüşüm çalışması söz konusudur. Bu dönüşüm çalışmalarında % 70 konut, % 30 ofis planı esas alınmaktadır. Bu iki bölge dışındaki Sütlüce’deki dönüşüm planı ise Beyoğlu’nun deniz kıyısı değerini % 25 kadar artış yaşanmasına sebep olmuştur. Talimhane, Taksim, İstiklal Caddesi, Elmadağ, Cihangir ve Tünel’deki tarihi doku ve modernite, Beyoğlu’ndaki yaşam kültürüne göreceli olarak yansıyor. Beyoğlu ilçesi emlak fiyatlarındaki artışın tetikleyicisi, Beyoğlu’nun dönüşen yapısı ve yeni çehresinin getireceği yatırım avantajı olmaktadır” bilgisini paylaştı.

İstiklal Caddesinin Yapı Durumu

İstanbul’un en eski yerleşim bölgesi olan Beyoğlu’ndaki yapı durumu hakkında bizleri bilgilendiren  Partners Gayrimenkul Yönetici Ortağı Akın Uzunoğlu: “ Türkiye’nin istisnasız en önemli ilçesi Beyoğlu, üç bölümden oluşuyor. İstiklal Caddesi, merkezi sit alanı olan Tarlabaşı, Tophane, Cihangir ve Kasımpaşa bölgenin yüzünü oluşturuyor. Turizm, kültür, sanat, sinema, yeme içme ve eğlence endüstrilerinin bir arada bulunduğu mahalleler, ayrı birer değerleme konusu olabilecek kadar özel.

Genel yapı stoğu 2. Grup tarihi eser ve tarihi eser komşusu binalardan oluşan Beyoğlu, kentsel dönüşüm ile birlikte cazibesini artırıyor. Son derece değerli eser restorasyonlarının görülebileceği ilçe tam bir müze ilçe konumundadır.  İlçedeki yapı stoğunun rehabilitasyon süreci hızla ilerliyor” dedi.

Caddeye Kazandırılmış Tarihi Eser, Narmanlı Han..

İstiklal Caddesi’nin Şişhane mevkiinde uzun süre atıl bir durumda bulunan Narmanlı Han’ın kiralama sürecini yöneten Partners Gayrimenkul, tarihi yapının caddeye kazandırılmasında üstlendiği rol kadar, Narmanlı Han’da bulunan markalarında seçimini de titizlikle yürütmüş. Narmanlı Han’ın tek bir dönem mimarisine ait bir eser olmadığını belirten Akın Uzunoğlu, yapının parça parça yapıldığını belirtiyor. İçerisindeki marka seçiminde 400’ ün üzerinde marka ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Uzunoğlu, caddenin önemine ve sosyal yaşamına katkı sunacak markaların Narmanlı Han’da olmaları için titiz bir süreç yürüttüklerini belirtti. İstiklal Caddesi paralelindeki pek çok tarihi yapı, restorasyonla yaşama kazandırılıyor. Bizim de katkımızın olduğu Narmanlı Han, çok amaçlı bir sosyal yaşam alanına dönüştü.

Tarihi Binalar Restorasyonla Yaşama Kazandırılıyor

Şu sırada içerisinde İstanbul Modern’in bulunduğu Meşrutiyet Caddesi’ndeki tarihi Union Française binası  da bir restorasyon sürecinden sonra, bir sanat merkezi olarak Beyoğlu’na katkı sunuyor. Bu ve benzeri tarihi eser vasfındaki atıl yapıların Beyoğlu sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılacağını görüyoruz.

PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. İstiklal Caddesi’ndeki Yapıların Büyük Çoğunluğu İkinci GrupTarihi Eser PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş.,İstanbul, Beyoğlu, ilçesi, İstiklal, Caddesindeki, merkezlerinde, Keskin, Medya, Haber, Grubu, olarak, ziyaret, ettiğimiz, Partners, Gayrimenkul, Kurucu, Ortağı, Akın, Uzunoğlundan, bölgenin, yapı, durumu, mimarisi, ve, kentsel, dönüşüm, çalışmaları, hakkında, bilgi, aldık,http//mimariblogcom/ist PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. İstanbul Beyoğlu ilçesi, İstiklal Caddesi’ndeki merkezlerinde, Keskin Medya Haber Grubu olarak ziyaret ettiğimiz Partners Gayrimenkul Kurucu Ortağı Akın Uzunoğlu’ndan bölgenin yapı durumu, mimarisi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldık. http://mimariblogcom/ist