Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı olmaya devam ediyor!

Yatırım araçları içerisinde en güvenilir olarak görülen altının yerini gayrimenkul aldı.

Yatırım araçları içerisinde en güvenilir olarak görülen altının yerini gayrimenkul aldı. Satışlar artarken gayrimenkulünn getirisinde de artış görüldü. Haziran ayında konuta yatırılan her 100 lira 1,33 lira getiri sağladı.
Elinde parası olan yatırımcı bu dönemde en güvenli yatırım olarak gayrimenkulü görüyor. Nitekim haziran ayında euronun dışında en yüksek getiri gayrimenkülde gerçekleşti. Konut alıcısı her 100 lirasına 1 lira 33 kuruş kazandı. Aynı dönemde aynı miktar para yatırımcısına mevduatta 0,40 lira, külçe altın 0,68 lira ve devlet iç borçlanma senedinde ise 0,77 lira getiri sağladı. Borsa yatırımcısı haziranda her 100 liranın 4,29 lirasını kaybetti. İniş ve çıkışların yoğun olduğu dövizde ise getiri reel olarak yüzde 2,45 oldu.

Kaynak: Emlakdream
Haziran ayında inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,9 artarak 84,73’e çıkarken aynı dönemde konut satışları Türkiye genelinde 110 bin 657’ye yükseldi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,06 artış görüldü. Ocak-haziran dönemi baz alındığında geçen yıl 524 bin 776 konut satılırken bu yılın aynı döneminde satışlar yüzde 21,01 artarak, 635 bin 80’e yükseldi.
Temmuz ayında yüzde 2,8 oranında azalan inşaat sektörü güven endeksinin konut satışlarında olumsuz bir yansıma yaratmayacağını belirten konut üreticileri, hala en güvenli yatırım aracının gayrimenkul olduğunu belirtti.

KAYNAK: Emlakdream

PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı olmaya devam ediyor! PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş.,Yatırım, araçları, içerisinde, en, güvenilir, olarak, görülen, altının, yerini, gayrimenkul, aldı, Yatırım, araçları, içerisinde, en, güvenilir, olarak, görülen, altının, yerini, gayrimenkul, aldı, Satışlar, artarken, gayrimenkulünn, getirisinde, de, artış, görü PARTNERS GAYRİMENKUL A.Ş. Yatırım araçları içerisinde en güvenilir olarak görülen altının yerini gayrimenkul aldı. Yatırım araçları içerisinde en güvenilir olarak görülen altının yerini gayrimenkul aldı Satışlar artarken gayrimenkulünn getirisinde de artış görü